top of page

Kisha e Shën Stefanit

Ne jemi shumë krenarë për marrëdhënien tonë të ngushtë me Kishën e Shën Stefanit. Famullitari, kujdestarët e kishës dhe kongregacioni mbështesin jetën dhe punën e shkollës sonë me lutje të rregullta. Kisha ka një kongregacion të vogël por të larmishëm që përfaqëson një gamë të gjerë grupesh etnike.

Meqenëse shkolla jonë është një shkollë e kontrolluar vullnetare e Kishës së Anglisë, Dioqeza Lichfield emëron anëtarë të Komunitetit të Kishës që të jenë guvernatorët e shkollës sonë.  Këta guvernatorë quhen Guvernatorët e Fondacionit dhe përveç përgjegjësive normale të një guvernatori, ata sigurojnë që karakteri i shkollës së Kishës së Anglisë të ruhet dhe zhvillohet duke ndihmuar në ruajtjen e moralit tonë të fortë të krishterë së bashku me standardet e larta të shkollës sonë.

Përveç modelit javor të adhurimit kolektiv, shkolla adhuron në kishën e famullisë të paktën një herë në çdo semetër. Këto shërbime variojnë nga një ceremoni këngësh dhe ndezje qirinjsh në një kremtim të Eukaristisë: prindërit dhe anëtarët e kongregacionit janë gjithmonë të mirëpritur të marrin pjesë në këto raste. Fëmijët dhe stafi japin një kontribut aktiv në shërbimet duke shërbyer, lexuar dhe drejtuar lutjet.  Një meshë shumë e veçantë dhe e rëndësishme kremtohet në fund të sezonit veror, kur nxënësit e vitit 6 marrin një bekim të veçantë si pjesë e shërbimit.

Gjatë gjithë vitit shkollor, klasat vizitojnë kishën për 'ditët e zbulimit' për të mësuar rreth shërbimeve të krishtera duke përfshirë Pagëzimin dhe Dasmat; rrobat që vesh prifti bashkë me ngjyrat liturgjike; dritare me njolla; përdorimi i qirinjve në adhurim dhe mobilje dhe enët e kishës.

 

Të gjitha shërbimet reklamohen brenda shkollës, veçanërisht ato në Krishtlindje dhe Pashkë dhe anëtarët e komunitetit të shkollës janë të mirëpritur për çdo shërbim.

Shërbime të rregullta në St Stefan

Mesha Solemne e së dielës 11:00 (në çerdhe) (kafe/çaj në dispozicion më pas)

E mërkurë 19:00 Tha Mesha

E shtuna ora 10 Tha Mesha

Shikoni faqen e internetit të Kishës së Shën Stefanit duke klikuar këtu

Church 1.jpeg
Church 2.png
Church 3.jpeg
bottom of page