top of page

Dite shkolle

Fillimi i ditës së shkollës:

 

Portat e shkollës do të jenë të hapura nga ora 08:40 deri në 9 të mëngjesit. Nëse fëmija juaj është në çerdhe të mëngjesit, fëmija juaj do të pritet të jetë në shkollë menjëherë në orën 8:40 të mëngjesit. Për të gjitha grupet e viteve të tjera, duhet të mbërrini në shkollë nga ora 8.40 deri në 9 të mëngjesit. Një anëtar i stafit do të jetë në detyrë në këtë kohë, kur të hapet kafeneja e mëngjesit. Shkolla nuk mund të jetë përgjegjëse për fëmijët përpara kësaj kohe. Fëmijët duhet të hyjnë nga dera e duhur nga sheshi i lojërave. Prindërit nuk duhet të vijnë në shkollë me fëmijët, por të qëndrojnë jashtë. Dyert e këndit të lojërave më pas do të mbyllen; atëherë prindërit dhe fëmijët e vonuar duhet të përdorin derën e përparme të shkollës. Shpresojmë që të bëhen çdo përpjekje që fëmijët të jenë në shkollë 'në kohë', pasi njëzet minutat e para janë një pjesë shumë e rëndësishme e ditës.


Orët e pushimit: Ka një pushim në mëngjes dhe një pauzë drekë të planifikuar për çdo klasë në orare të ndryshme gjatë ditës së shkollës. Gjatë pushimit të mëngjesit, të gjithë fëmijëve do t'u ofrohet një copë fruta për të ngrënë çdo ditë.  Fëmijët duhet të sjellin një shishe uji në shkollë çdo ditë; kjo duhet të jetë në një shishe plastike dhe duhet të jetë etiketuar qartë me emrin e tyre.  Ky duhet të jetë lëng frutash, ujë ose pije me shije qumështi (jo pije me gaz ju lutem).

Përndryshe ju mund të blini qumësht shkollor i cili kushton 12 £ çdo semi - vlerë e shkëlqyer dhe shumë më e shëndetshme. Gjatë motit të ngrohtë qumështi ruhet në kuti të ftohta për t'u siguruar që të jetë i freskët për t'u pirë. Fëmijët që kanë të drejtë për ushqime shkollore falas do të marrin qumësht falas çdo ditë, si dhe fëmijët nën 5 vjeç (deri dhe duke përfshirë afatin në të cilin janë 5 vjeç).

There is a morning break and a lunch break scheduled for each class at different times during the school day. During the morning break, all children will be offered a piece of fruit to eat each day.  Children should bring a water bottle into school each day; this should be in a plastic bottle and should be clearly labelled with their name.  This should be fruit juice, water or a milk flavoured drink (no fizzy drinks should be sent to school).

Children under 5 (up to and including the term in which they are 5) will receive free milk each day, as will children under 5.

bottom of page